Február 14.: Utazás az univerzum láthatatlan régióiba

Admin Budapest programajánló, Hírek, Kiemelt, Programajánló

Védikus csillagászat és matematika előadás lesz a Lélek Palotájában. Érdekel a misztika és a tudomány határterülete? Tudtad, hogy a matematikai tudás a szútrákba van kódolva? Tárd fel az univerzum titkait előadóink segítségével.

Jantar_Delhi

Jantar Mantar – ősi csillagvizsgáló Delhiben

Csillagászat:

Ámulatba ejtő 5000 éves közlések, melyek egyeznek a mai tudósok eredményeivel, de messze túl mutatnak azokon. Megengedi láttatni azokat a régiókat, mely számunkra örök rejtélyek maradnának. Magyarázatot adnak számos kérdésünknek és kizárja a találgatást és feltételezéseket.

A véda szó tudást jelent, a Védák pedig a tudás könyvei, mely egy ősi isteni kinyilatkoztatás és teljes kerek képet ad a körülöttünk lévő világmindenségről és annak működéséről érzékcsalódás nélkül, tudományos módon.

Ahhoz, hogy az előadást maximálisan élvezd, nem szükséges fizikusnak lenned. Ez a laikus ember számára lett megtervezve, egyszerű nyelven, látványos illusztrációkkal, logikus és hiteles magyarázatokkal.

Csak gyere el és ámulatba ejtünk! Bevezetünk a védikus tudás misztériumába!

Előadó: Csák Csaba (Ksira csora dász) fizikus, a „Járt e ember a Holdon”című könyv írója, aki ki tudja emelni számunkra az érdekességeket a tudományos tanokból, megragadja azok esszenciáját, így bármilyen hozzáértés nélkül élvezhetővé tudja tenni előadásait, hallgatói számára.

Matematika:

Ez a tudomány általában kevés ember számára izgalmas vagy érdekes. Mi most megpróbáljuk azzá tenni!

Akár fizikáról, csillagászatról, egészségről, matematikáról stb. beszélünk, mindig van egy alapvető kiindulópontunk a Védák, mely, ahogy már említettem isteni közlések. A matematikát védikus nyelvi kódokban találjuk, versek, azaz szútrák formájában.

gopi bhāgya madhuvrāta śṛṇgiśo dadhi sandhiga

  3 1        4     1   5    9     2  6  5    3 5  8   9   7      9  3

khala jīvita khātāva gala hālā rasaṁdhara

      2   3  8 4 6   2   6  4    3  3  8  3   2  7      9   2

Ez a vers egy ima, amellyel Krisnához (Istenhez) szólnak, mely megadta a pí szám 32 helyi értékét akkor, amikor a görögök még csak a nyolcadiknál jártak. A többi tétel ugyanígy működik.

Ezen felül azért is érdekes az előadás, mert megtanítja a fejben való számolást úgy, hogy bárhány jegyű számot képesek legyünk, összeadni, kivonni, osztani, szorozni többjegyű számmal eszközök nélkül.

Ne aggódj, ha nem az erősséged a matematika. Itt annak érdekes részeiről és még lenyűgözőbb védikus eredetéről szeretnénk információt adni.

Előadó: Siku Andrea (Rádhika dévi dászi) matematika-fizika szakos tanár. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola oktatója és az „Inverz evolúció”című könyv szerzője.

Időpont: 2016. február 14. 10 órától, 14 óráig.

Ár: 1000Ft

Helyszín: Budapest, 1039 Lehel u. 15-17.

Jelentkezés: [email protected] (A jelentkezés nem kötelező, de megköszönjük.)

VÁRUNK SOK SZERETETTEL!