Június 11.: Hennafestés tanfolyam

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Gondoltad volna, hogy a henna művészete már 5.000 éves? Szeretnéd megtanulni a hennaművészet alapjait? Kíváncsi vagy arra, hogy honnan ered és mire is használták? Szeretnéd elsajátítani a hennafestés trükkjeit? Ha igen, gyere el és tapasztaljuk meg együtt e varázslatot!
A festés a vaisnava művészetek egyik ága ami kedvezően hat az ember tudatára tehát nem csak díszít, de egyben segít is az önmegvalósításban.

A hennát a hennabokor szárított leveleiből nyerik, amit előbb apróra őrölnek, majd vízzel és egyéb természetes összetevőkkel (citromlé, eukaliptusz olaj) keverik. A felhasznált henna port Indiából szerezzük be mi magunk. Az elkészített minták hetekig díszítik a testet, ennek is köszönheti népszerűségét. Sokan még a végleges tetoválás előtt próbálják ki a kiválasztott képet vagy motívumot.

Az oktatást Czirják Ivett tartja, aki közel 6 éve hennázik. Ez a művészet magával ragadta, mint ahogy sok mindenki mást is.  Fontosnak tartja, hogy a mindennapok rohanásában megéljük a kreatív énünket. A világban sok szépségre lelhetünk, ennek felfedezése és az alkotás számára különösen fontos. Ivett rajzolással és festészettel is foglalkozik. Igazi művész lélek,aki folyamatosan fejleszteni magát.

Tematika:

  1. Henna ismertetése, származása
  2. Alapanyagok
  3. Hennakészítmény elkészítése eredeti indiai hennából
  4. Hennafestési praktikák és tapasztaltok
  5. Bőrtípusok és pigmentek kapcsolatai
  6. Minták megismerése
  7. Rajzolási technikák (vékony és vastag rajzolás, árnyékolás) elsajátítása papíron és kézen egyaránt
  8. Tölcsérek kivágásának és hajtogatásának módszerei
  9. Gyakorlás

Vegetáriánus ebédelési lehetőség megoldott a helyszinen. Ínycsiklandozó ételekkel és finom süteményekkel várnak Titeket a shopban!

Helyszín: Lélek Palotája,Budapest 1039. Lehel utca15-17.
További információ: Kundaváli Nóra+36/30-643 31 13

Ár: 10 000 Ft
Időpont: 2016. május 28., szombat
9:30-15:00
Kezdés: 09 óra 30 perc
Időtartam: 05 óra 30 perc