Mit ígérnek a csillagok március végére?

Admin Életmód, Hírek

Március hónap második felében a védikus terminológia szerint is megérkezik a Nap a Halak jelébe. A Halakban haladva a Nap egy kissé szentimentálisabb, érzelmesebb, s egyben kissé labilisabb, ám önfeláldozó oldalát mutatja, így ez a hangulat uralkodik majd világunkban – politikai és társadalmi kérdésekben is. Húsvéthoz közeledvén ez pontosan megfelel a keresztényi és emberbaráti szeretetnek, önfeláldozásnak is és a gondoskodás energiájának, amely a vallások közös sajátja. Igyekezzünk ebben az időszakban adakozóak, embertársaink iránt kegyesebbek, társadalmi tevékenységekben törekvőek lenni.

Március 20 körül aztán a Hold belép a Jupiter Ráhu páros mellé az Oroszlánba, s elkezdi feszegetni ezt az amúgy is kényes, robbanékony helyzetet világunkban, feszült helyzetek, viták, aggasztó pénzügyi manőverek lesznek tapasztalhatóak a tőzsdén. A migráns-kérdéstől a terrorizmuson át sajnos minden terítékre kerül és az oktatás is napirendre kerül az Oroszlán hatására.

A Merkúr elgyengült pozíciójában a Nap mellett a felelőtlen, meggondolatlan kinyilatkoztatásoknak, bántó szavaknak is kedvez, s tapasztalhatjuk majd ezt a világ vezetőitől és a médiában is. Érdemes figyelni szavaink tisztaságára és szabályozottságára, amely az elme fókuszáltságára vall, s amely a helyes tettek előfutára. 23-án azután különleges napra virrad, ekkor ünnepeljük ugyanis az Úr Caitanya, Krisna legutóbbi alászállt formájának megjelenési napját. Hinduk milliói ezen a napon alkonyatig tartó böjtnapot tartanak és imádkoznak szerte a világban, a vaisnavák számára ez az újév napja is egyben.

Telihold

Április elején azután tetőfokára hág ez a szentimentális energia a Halakban, amely forrófejűséggel párosulva az irracionális döntések melegágya. Ha viszont kihasználjuk ezt az időszakot szellemi utazásokra, spirituális fejlődésre, lelki élet gyakorlására vagy akár pszichológiai és önismereti foglalkozásokra, művészetterápiára, a lehető legjobb módon aknázzuk ki ezt az egyébként igen hullámzó energiájú időszakot világunkban. A hangulatváltozásokra érdemes jól szervezett napirenddel felkészülni. Március 19-én és április 3-án érdemes gabonamentes böjtnapot tartani.

https://www.facebook.com/onlinehoroszkop