Igazi nyári csemege, amit elkészíthetünk mogyoróval de más magvakkal is, vagy akár magok nélküli verzióban is. Gyorsan elkészül és ideális vendégváró, de könnyű harapnivaló nyári estékre vagy a strandolós piknik-csomagba is…
Hozzávalók:
15 dkg átszitált csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt,
1,5 kk olvasztott ghí vagy növényi olaj,
1 ek citromlé,
1 csípős zöldpaprika,
1 kk só,
kb. 9 ek hideg víz,
1/4 kk sütőpor,
3 ek finomra vágott mogyoró, vagy más mag
25 dkg cukkini,
ghí vagy étolaj a sütéshez
A lisztet, a zsiradékot, a citromlevet és a finomra vágott zöldpaprikát fokozatosan annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Letakarva 10-15 percre félretesszük, majd habverővel még egyszer megkeverjük. Hozzáadjuk a sütőport és a mogyorót.
A cukkinit megmossuk és 6 mm vastag karikákra vágjuk.
A zsiradékot 180°C-ra melegítjük. 6-8 cukkinikarikát megmártunk a tésztában, beledobjuk a zsiradékba és aranybarnára sütjük. Ugyanígy járunk el a fennmaradó cukkinivel. Minden adag előtt kavarjuk fel a tésztát, hogy a mogyoró nehogy leülepedjen az aljára.