Május 8.: Yoga Fest – Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

2016. május 8-án (vasárnap) kerül megrendezésre a “YOGA FEST – Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja” az Akvárium Klubban a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZE) közös szervezésében. Ismerd meg a jóga tradicionális irányzatait!

A szervezők célja egyrészt az, hogy a jógával most ismerkedők és az érdeklődők számára bemutassák és propagálják a jóga örökérvényű alapelveit, a hagyományos értelemben vett hitelesség kritériumait, bemutassák a tradicionális iskolákat, másrészt pedig az, hogy a jóga teljes folyamatának egyes elemeiről, “angáiról” szakavatott előadóktól hallhassanak a résztvevők.

A nagyelőadóban ingyenes előadásokkal, a többi teremben 90 perces gyakorlati órákkal várják a különböző tradíciók jógaoktatói a résztvevőket.

A rendezvényen a következő, Magyarországon jelen lévő jógatradíciók mutatkoznak be:
Himalájai Jóga, Iyengar Jóga, Kriya Jóga, Kundalini Jóga, Satyananda Yoga-Bihar Yoga, Sivananda Jóga, ISKCON Vrindaván-Gangótri Jóga.

Jogaradzsa-logo-miniA fesztivál keretében kerül sor a Jógarádzsa Kíválósági Díj eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására. Megtudhatjuk, hogy a jógaoktatók közössége kit tartott idén a legérdemesebbnek arra, hogy elsőként elnyerje a jógaoktatók „királyának” járó Díjat!

A fesztivál záróeseménye egy „mantra-meditációs béke koncert” lesz, melyben az egyes iskolák képviselői ülnek ki a színpadra együtt, hogy közösen énekeljenek. A mantra-koncert egy védikus tiszteletadó mantra eléneklésével veszi kezdetét, amit az egyes iskolák alapítójának, fő gurujának guru-pranámájának (a gurunak szóló tiszteletadás) az eléneklése követ. A programot a közös Mahámantra éneklése zárja.

A rendezvény INGYENES! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! 🙂

Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér
Időpont: 2016. május 8. 9:00-18:00 óra
Honlap és részletes program: Yogafest.hu/
Facebook esemény >>

Yoga fest_nagy