Március 25.: Föld órája – Gyertyafényes irodalmi és mantraest a Lélek Palotájában

Admin Budapest programajánló, Hírek, Öko, Programajánló

“Kapcsold le, eszmélj fel!” mottóval kapcsolódnak be a Krisna-hívők a Föld órája programsorozatba, a budapesti Lélek Palotája központjukban szervezett, neves művészek által kísért irodalmi, és indiai mantrameditációs esttel.

A Krisna-hívők évek óta részt vesznek a 60+ Föld órája környezetvédelmi akciósorozatban, amelynek lényege, hogy a tavaszi napfordulóhoz és óraátállításhoz legközelebb eső hétvégén a világ lakosságát, különösen a nagyvárosokban élő, nagyobb energiafelhasználású fogyasztókat, családokat felkérik, hogy néhány óráig nélkülözzék az áram használatát és valamilyen olyan tevékenységet válasszanak a maguk számára, amely könnyít a Föld folyamatos terhén. A Krisna-hívők, akik évtizedek óta aktívan is erőfeszítéseket tesznek a környezet védelméért, ebből az alkalomból hnagulatos, mécsesfényes indiai zenés esttel, édességkóstolóval és ezúttal egy tartalmas irodalmi programmal várják a vendégeket. A két program között egy odisszi táncművész, Magyar Melinda bemutatóját is megtekinthetik a központ vendégei.

A program ingyenes.

A Krisna-hívők külön szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy nemcsak egy évben egyszer, hanem akár minden nap élhetünk az emberi, lelki természetünknek hasznos, építő, sikeres és boldog életet, hogy az környezetünk, Földünk számára is elviselhető, erőszakmentes legyen.

Időpont: 2017. március 25. szombat

Részletes program:
18:00-19:30
Irodalmi gondolatkísérlet
József Attilától Śrí Caitanyáig (Iśvara Kṛṣṇa Dāsa és Mohana Dāsa előadása)
Közreműködik: Moldvai Kiss Andrea, színművész
József Attila: Eszmélet Caitanya Mahāprabhu: Śikṣāṣṭakam

Odisszi táncelőadás
Magyar Melinda, odisszi táncművész
 
19:30-21:30
Gyertyafényes mantra-jóga est
 
A program alatt minden kedves vendégünket indiai édességkóstolóval és teával várjuk.
 
Budapesti Hare Krisna Oktatási és Kulturális Központ 1039 Bp. Lehel u. 15-17.
További információk a környezetvédelmi kezdeményezésről: earthhour.org