Június 23.: 25 éves Krisna-völgy – ünnepélyes nyitórendezvény

Admin Hírek, Krisna-völgy, Krisna-völgy programajánló, Programajánló, Sajtópont

Június 23-án, 9:30-17:00 óráig várunk somogyvámosi biofarmunkon a 25 éves Krisna-völgy ingyenes ünnepi nyitórendezvényére. A program a Jóga Világnapjáról is megemlékezik, és teret biztosít a már hagyománnyá vált virágünnepnek is. Hazánk legnagyobb és legszebb ökofalva negyed évszázad eredményeit és értékeit mutatja be a látogatóknak, India bölcsességét magyar hagyományokkal ötvözve.

A birkalegelőtől Európai legszebb ökofalváig – ültess velünk fát!
A negyedévszázad alatt csodálatos arborétum, Tehénvédelmi Központ és nem utolsó sorban indiai szentély, ökoiskola, biogazdaság nőtt ki a somogyi dombság lankáin, hogy az itt élő immáron 3 generációnak és az idelátogató vendégeknek békés, lelki atmoszférát teremtsen, és egyben fenntartható, környezettudatos, de követhető alternatívát nyújtson a mai rohanó világban.

Az ingyenes programok résztvevői ezen a napon ökrös fogattal utazhatnak fel a recepciótól, a szentélyben körbevezetést kapnak, kérdezősködhetnek a tehenészetben és a biokertészetben, csatlakozhatnak díszvendégeinkhez a jubileumi közös faültetésen, miközben egésznapos színpadi műsorral szórakoztatjuk őket.

Nézd meg a híres indiai vendégtáncosokat
A színpadon az Indiából érkező híres “Manipuri Pungcholum” és a “Saroja Vaidaynathan Bharatnatyam” tánccsoport mutatja be világszerte elismert tudását. A két együttes egy egyhetes turné keretében utazik körbe Magyarországon, s ezen a napon 10 órától láthatóak Krisna-völgy színpadán. Ne hagyd ki!

Hajlékonynak kell lenned ahhoz, hogy jógázz?
Az Indiai Nagykövetség képviseletében Ankita Sood jógaoktató, valamint a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanárai, diákjai által nyerhetünk bepillantást a jóga ősi hagyományába. Hallunk majd arról, mennyire kell valóban hajlékonynak lennünk ahhoz, hogy jógázzunk, s arról is, hogy fizikai és mentális egészségünkre milyen jótékony hatást gyakorol ez a mozgásforma.

Júniusban minden virágba borul a Völgyben
Az elmúlt években oly népszerű virágfűzés ezen a napon sem maradhat el. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen próbálják ki kreativitásukat a virágdíszek készítése során, így idén is itt a lehetőség a részvételre. A virágdekor készítők csatlakozhatnak a szentélyben meghirdetett virágajánláshoz is, ami különösen áldásos.

Ha mindez nem lenne elég…
Akkor csak sétálgass hangulatos tópartjainkon, simogass bocit, vagy az India világát idéző pavilonok árnyékában gondold át a rohanó mindennapokban szőnyeg alá söpört fontos kérdéseket. Kukkants be ökoiskolánkba, beszélgess a vendéglátó tanárokkal, mennyire lehet boldog egy gyerek az online világban való jelenlét nélkül is,

… de böngészgethetsz a kirakodóvásár asztalainál is,

… vagy csak ülj le a finom vegán falatokkal a kezedben, és érezd Krisna-völgy megnyugtató, békés hangulatát.

Érezd magad otthon nálunk, mert itt mindannyian otthonra lelhetünk. Várunk a lélek szigetén, ünnepelj velünk ezen a napon!

www.krisnavolgy.hu

fotó: Várhelyi Iván