24 szelet, igazi ünnepi ínyencség a Govinda Csillaghegy zserbótortája, amely nem csak a klasszikus sárgabarackkal hanem eper vagy málnalekvárral is megállja a helyét. Imádtuk!
Hozzávalók:
40 dkg margarin
7 dkg porcukor
fél csomag élesztő
10 g sütőpor
65 dkg liszt
1,5 dl rizstej
Töltelék:
1 kg sárgabarack lekvár
10 dkg vaníliás cukor
35 dkg darált dió
20 dkg porcukor
fél citrom héja
Tető:
2 dl vízhez 15 dkg (kristály)cukor
10 dkg kakaó
10 dkg margarin
Elkészítés:
A 40 dkg margarint enyhén megolvasztjuk. Fél csomag élesztőt 1,5 dl kézmeleg rizstejben állni hagyunk. A többi összetevőt az enyhén olvadt margarinnal géppel vagy kézzel dagasztjuk, majd az élesztőt hozzáadva homogén szerkezetűre összedolgozzuk. 40 percig kelesztjük.
Kelesztés után 5 részre osztjuk az egész tésztát. A sütőtepsit margarinnal kikenjük. A kigolyózott tésztákat lapjára nyújtjuk és az összekevert töltelékkel betöltjük. Az utolsó fedlapot villával megszúrjuk gőzcsatorna céljából. Margarinnal enyhén átkenjük a tetejét. 160°-on előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Önmagában hagyjuk kihűlni. Tepsire átfordítjuk az egészet.
A csokoládétetőt a hozzávalók alapján összefőzzük és a zserbó tetejét bevonjuk vele. 8 órát hagyjuk állni 5°-os hűtőben.