A vallásközi összefogás szerepe a társadalmi összetartás és az emberi biztonság területén (Videó, EN)

Admin Hírek, Médiatár, Vallásközi - Hírek, Vallásközi - Konferenciák, Videótár

A világ vallásainak magasrangú európai képviselői Magyarországon tartották közgyűlésüket és konferenciájukat, 2018-ban, Budapesten. A találkozóról és az ott elhangzott szimpózium beszélgetésről megtekinthetők a felvételek, angol nyelven.

Az ECRL 2018 évi budapesti közgyűlése mellett, egy szimpóziumot is tartott a magyar fővárosban „A vallásközi összefogás szerepe a társadalmi összetartás és az emberi biztonság területén”címmel. Itt az előadásokat követően panelbeszélgetésre került sor a Fortuna Hajón.
 
A szimpózium zárásaként a kerekasztal-beszélgetés során a Magyarországi Református egyházat képviselő Bölcskei Gusztáv nyugalmazott református püspök, Róna Tamás rabbi, Kiss Ulrich jezsuita szerzetes, Sulok Zoltán, Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke és Mérő Mátyás vaisnava lelkész osztotta meg a vallásközi együttműködés hazai megvalósulásával kapcsolatos tapasztalatait.
 
(EN: The Role of Multi-religious Cooperation in Social Cohesion and Human Security European Council of Religious Leaders Symposium Tuesday 8th May 2018 Panel of Hungarian religious leaders – to discuss multi-religious cooperation in Hungary.)
 

 
 

——
Az Európai Vallási Vezetők Tanácsa (ECRL) Európa legreprezentatívabb vallásközi tanácsa, amely része a világot átölelő Vallások a Békéért (Religions for Peace) hálózatnak.  A Tanács a világ nagy vallásainak és vezetőiknek lelki, etikai és erkölcsi erőforrásaira támaszkodik annak érdekében, hogy támogassa a béke, a társadalmi harmónia és biztonság építését szerte Európában és tágabban az egész világon.  
 
Az Európai Vallási Vezetők Tanácsa (ECRL) Európa történelmi vallásai – a judaizmus, a kereszténység és az iszlám – valamint a buddhizmus, a hinduizmus, a szikh vallás és a zoroasztrianizmus magas rangú képviselőit tömöríti. Az  ECRL az ENSz keretén belül működő Vallások a Békéért globális hálózat 5 vallásközi tanácsának egyike. A Religions for Peace (Vallások a békéért) a világ legnagyobb és legreprezentatívabb vallásközi csoportosulása, amely 1970 óta szervez közös akciókat a békéért.