Adventi ételosztás Óbudán – 800 főt lát vendégül az Ételt az Életért Alapítvány

Admin Ételosztás, Hírek, Sajtópont

800 óbudai lakost érintő segélyakciót rendez a Krisna-hívők humanitárius szervezete. Az étel- és élelmiszeradománnyal a karácsonyi és téli extra kiadások jelentette terhet igyekeznek csökkenteni elsősorban olyan családok és idős emberek számára, akiket a lakásvesztés, az eladósodás, a nem megfelelő életkörülmények veszélye fenyeget.

Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete holnap, december 14-én rendezi meg karácsonyi ételosztását Óbudán. A 3. kerületben már több mint 10 éve mindig az ünnepek előtti hetekben szervezik meg a segélyakciót a rászoruló családok számára. A program során 900 adag ünnepi ebédmenüt (főételt, édességet, teát, valamint friss pékárut) és 800 rendkívül gazdag élelmiszercsomagot osztanak ki az érkezőknek. A csomagban az ellátottak olyan tartós élelmiszereket vihetnek haza, mint az olaj, a liszt, a cukor, amelyekből akár hetekig tudnak főzni maguknak, illetve olyan különleges finomságokat is kapnak, mint a datolya, a mazsola vagy a kukoricapehely, amely a legtöbb család asztalán ritkaságnak számít. Az ételosztásra a vendégeket minden alkalommal az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ invitálja meg. Az együttműködésen alapuló programon részt vesz dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője, utóbbi receptek kiadásával és kisebb egészségügyi problémák feltérképezésével segíti az érkező pácienseket.

 

Az Ételt az Életért Alapítvány minden hétköznap oszt meleg ételt a kerületi rászoruló lakosságnak, és az ebéd mellé a beérkező élelmiszeradományokból is rendszeresen juttat nekik. Az év során két alkalommal – gyermeknapon és karácsonykor – várják kiemelt akcióval vendégeiket. Az óbudai családsegítő projekt egy mintaprogramnak indult, ez volt ugyanis a fővárosban az első olyan kerület, ahol a családsegítővel együttműködve érte el az alapítvány azokat a nélkülözőket, akiknek a napi ételadomány a fennmaradásért és a lakásvesztés ellen folytatott küzdelem során kapaszkodót, biztonságot jelent. Az élelmiszerek jelentik egyrészt az egyik legnagyobb kiadást a családok számára, ugyanakkor ez az a tétel a háztartásban, amiből leginkább spórolni lehet, ez azonban rombolja mind az elfogyasztott ételek, mind a család egészségének minőségét. A növekvő lakhatási kiadások mellett láthatóan sok családnak jelent gondot, hogy egészséges és elégséges étel kerüljön az asztalra, ebben kíván segítséget és támaszt nyújtani az egyházi szervezet.

Az Ételt az Életért Alapítvány országos adventi akcióiról itt olvashat >>

Adományozni itt lehetséges néhány kattintással: www.eteltazeletert.hu