Vegán pogácsa – vendégváró csemege az ünnepi asztalra

Admin Gasztro, Hírek, Vendégváró csemegék, italok

40 dkg liszt
20 dkg növényi margarin
5 dkg élesztő vagy sütőporral is lehet esetleg helyettesíteni
1,5 dl növényi tej
kurkuma
növényi sajt 

Az élesztőt felfuttatjuk a növényi tejben. A vegán margarint és a lisztet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót. Beletesszük a kevés kurkumát, amely a narancsos színt adja meg neki. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és alaposan eldolgozzuk. Hagyjuk kelni 45 percig. Átgyúrjuk, majd még fél órát kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk a pogácsákat, majd szintén fél órát hagyjuk ismét kelni. Előmelegítjük a sütőt, közben a pogácsákat kevés cukros vízzel megkenjük, hogy aranybarna legyen a tetejük, növényi sajttal szórjuk meg. Készre sütjük őket. 
 
Faludi Kata receptje