Karácsonyi Szeretetlakoma – Egy apró gesztussal tettük szebbé a világot

Admin Hírek, Kiemelt

Véget ért a budapesti szeretetlakoma, több ezer adag étel és több mint 100 tonna tartós élelmiszer került a családokhoz. Januártól gőzerővel folytatja mindennapos munkáját az Ételt az Életért.

Nézegess képeket:

Balogh Tas fotói december 26-ról >>

Rejtő Dávid gyönyörá képei >>

Lafferton Zsolt meseszép portéfotói >>

Csúcspontjához érkezik az Ételt az Életért Alapítvány adventi ételosztó sorozata, s az elmúlt évtizedekhez hasonlóan a fővárosban tetőzik majd a program. December 24-26. között idén kivételesen nem a Blaha Lujza téren, hanem a Népligetben, a Planetárium mellett kerül megrendezésre a háromnapos Karácsonyi Szeretetlakoma, amely során minden nap több mint ezer adag meleg ebédet és ugyanennyi tartós élelmiszercsomagot vihetnek haza a vendégek – az adagszámok naponta eltérnek. A egyenként mintegy 20 különféle összetevőből álló csomagok komoly anyagi megtakarítást jelentenek a családoknak, akik a téli kiadások mellett sokszor még az őszi beiskolázási költségek utóhatásait nyögik, vagy éppen lakbér, vagy rezsi tartozásokkal küzdenek. A kiemelt karácsonyi ételosztás 11 órakor kezdődik majd, mindhárom napon. Az igénybevételhez szükséges sorszámozott karszalagokat reggel 8 órakor kezdik osztani az önkéntesek az érkezőknek. Az esemény nyilvános, a segélyt bárki igénybe veheti, aki karszalagot kapott.

Országos akciósorozat

Az ünnepi ételosztást egész december hónapban tucatnyi vidéki akció előzte meg. Ezek során több száz tonna tartós élelmiszer és több ezer adag meleg ebéd került kiosztásra. Az Ételt az Életért Alapítvány célja, hogy minél szélesebb körben, kifejezetten a hátrányos helyzetű vidéki régiókban is minőségi, egészséges, vegetáriánus ételek osztásával segítse a rászoruló lakosságot, miközben a lelki gondoskodással az emberek biztonságérzetét is igyekszik növelni.

Te is részese lehetsz

A kiemelt ételosztásokat az alapítvány mind saját forrásaiból, mind az adományozók nemes felajánlásaiból finanszírozza, s ezeknek köszönhetően többféle és egészségesebb élelmiszer alapanyagok kerülhetnek a csomagokba. A vállalkozói adományok mellett ebben hatalmas szerepük van a kisösszegű felajánlásoknak is, ezek ugyanis egy szakmai szervezet kezében együttes, nagy eredménnyé alakulnak át. Az Ételt az Életért tagjai idén erre hívták fel a figyelmet karácsonyi kampányukkal: „Neked kis lemondás. Neki nagy segítség.” Ami ugyanis egyeseknek csupán kicsi áldozat, pl. lemondani egy mozijegyről, egy csésze kávéról, egy újabb szett karácsonyi díszről, vagy akár a szemétbe kerülő csomagolópapírról, az a megtakarított és felajánlott összeg másvalakinek az életét változtathatja meg!

fotó: Benkő Vivien Cher

Harmincadik karácsonyi ételosztás
A Krisna-hívők szegényélelmezési missziója idén 30 éve végzi munkáját hazánkban, tehát idén harmincadik alkalommal töltik majd a téren az ünnepeket embertársaik megsegítésével. Az Ételt az Életért Alapítvány a vallási előírásoknak megfelelően a kegyesség, az együttérzés és a gondoskodás jegyében jött létre. Kezdetben száraz élelmiszerek, gyümölcsök, később meleg ételek osztásával indult útjára a program, mára azonban egy országos, több főző- és tálalókonyhával rendelkező, komplex ellátási rendszerré fejlődött fel. A Krisna-hívők nemcsak az ünnepek során osztanak meleg ebédet és kiegészítő élelmiszereket, hanem az év minden napján segítik a társadalom elesettjeit, mind a fővárosban, mind vidéken. Munkájukat a www.eteltazeletert.hu oldalon át pénzadományokkal is lehet támogatni.

Az Ételt az Életért országos akcióiról itt olvasat: https://krisna.hu/2019/december-24-26-etelt-az-eletert-karacsonyi-szeretetlakoma/