Az aviyal subji eredendően lábasban készül, de ez most egy módosított verzió. Noha ez a gazdag főétel ezúttal wokban készül, az elkészítés módjának és kókusztejszínnek köszönhetően mégsem száraz, hanem nagyon is kellemes az állaga.
Hozzávalók:
5 ek ghí vagy növényi olaj
1 marék morzsolt curry levél
1 db zöld erős
2 kk őrölt koriander
2 közepes sárgarépa
3 db burgonya
fél karfiol
1 cukkini
30 dkg sütőtök
10 dkg zöldbab
1 kk kurkuma
2-3 ek só
2 dl joghurt vagy 1 dl kókusztejszín
fél citrom leve
koriander vagy petrezselyemlevél
Elkészítés:
Fogunk egy öntött vas wokot, és felmelegítjük benne a zsíradékot. Először a curry levelet pirítjuk meg, az apróra kockázott zöld erőset is rádobjuk. Kb. 1 perc múlva mehet rá az őrölt koriander. Utána először a hasábra vágott sárgarépát rakjuk bele, ezt 3-5 percig pároljuk a répa méretétől függően. Jöhet hozzá a krumplit és a karfiol, majd 5 perccel később a cukkíni és a sütőtök is, illetve ha friss zöldbabot használunk, akkor az is. Fedő alatt főzzük a zöldségeket, és amikor már majdnem minden megpuhult, fedő nélkül is főzzük egy ideig. Amikor a zöldségek megpuhultak, megszórjuk a sóval és a kurkumával, megkeverjük, és végül ráöntjük a tejszínt (vagy joghurtot) és a citromlevet.