Kreatív krisnások a karanténban

Admin Hírek, Kiemelt

A karantén nemcsak elszigetel, hanem a kreatív ötletek, alkotások születésének helye is. A Krisna-hívők általában eléggé befelé figyelő, kíváncsi, ötletekben gazdag, kreatív személyek. Megkértük a közösség tagjait, hogy osszák meg velünk, milyen tevékenységekbe fogtak most, a karantén alatt, amire máskor nem volt idejük.

 
Tóth-Soma László, Gaura Krisna Prabhu pl. városi kiskertet fejlesztett, amiről egy Krisna News adást is láthattatok nemrégiben, de mások is serénykedtek, alkottak a bezártságban, hogy elüssék az időt. Na és persze sokan rájöttek, hogy ezek az új ötletek nem csak a karantén idejére szóltak, később is valódi értékek maradnak. A következő hetekben ezekből az ötletekből merítünk:
 
Molnár Imola, aki amellett, hogy a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hallgatója és kiváló ismerője a gyógynövényeknek pl. a komposztálásra hívta fel a figyelmet.
 
1. “Giliszta komposzt
Nagyon zavart, hogy rengeteg nyers növényi részt kidobtunk, így a szemét mennyiséget is gyarapítottuk és ráadásul hasznosítható, értékes dolgoktól kellett megszabadulnunk.
Így vettünk 2 db vödröt, egy kis szúnyog hálót, és egy doboz gilisztát.
Megcsináltuk a vödröket. Beletettük a gilisztákat, Spagetti család lett a nevük. 🙂 Máris mehetett rá a már pár napja összegyűjtött növényi részekből álló, feldolgozásra váró zöldhulladék. Április végén indítottuk a komposztálót, de már látszik, hogy mennyi értékes föld van benne. Amikor kinyitjuk friss, föld illat árad belőle, ami fontos szempont lehet számos családnál. Fantasztikus a Spagetti család, hálásak vagyunk a serénykedésükért :). A friss föld majd megy az erkélyre a növények alá. Egy panel lakáson belül is nagyon sok dolgot tehetünk a környezetünkért, ezt Ti se feledjétek!”
Imola e mellett a nagyi kiskertjének művelésébe is belekezdtett és virtuális asszisztensi online szolgáltatást hozott létre egy barátnőjével. 🙂 Profi!
 
2. Medvegy Gergő, aki a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógaoktatója és egyben a Selfness YOGA vezetője, képzési rendszerét ajánlotta figyelmünkbe. Erről a jógarendszerről tudni kell, hogy egy rendkívül autentikus, ősi módszer, a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer része. Gergő pedig szuper abban, hogy ne csak élőben kápráztassa el tudásával a jógázókat, hanem online is a segítségedre legyen. Így vele bármikor jógázhatsz már online is, kurzusai a neten kifejezetten elérhető áron vannak. Ha nem tudsz eljutni egy-egy távoleső jógastódióba vagy valamilyen személyes okból még tartanád a karantént, érdemes nála jógáznod.
A jóga- és életmód tanfolyamok esetében van elméleti oktatás is, ami külön hasznos lehet.
 
A képzéseket itt találjátok: https://selfnessyoga.hu/#online-tanfolyamok
 
3. Tóth Gabi kreatív munkáiról mi is a facebookról értesültünk. Gabi évek óta az Ételt az Életért Alapítvány önkéntese és a bákéscsabai akciók egyik szervezője. Lelkes tagja a csapatnak. Munkájuknak köszönhetően a “Mint egy falat kenyér” program aktívan tevékenykedik a térségben. Gabi ezúttal azonban önkéntes karantént tartott és falfestésbe kezdett. Az eredmény pedig egészen lenyűgöző, nézzétek!
 
4. Radha-Vallabha Prabhu Krisna-hívő lelkész, aki a spiritualitás mellett a főzés szerelmese. Remekeit már kóstolhattátok Krisna-völgy éttermében, de a helyi Ételt az Életértnél is tevékenykedett. Sohasem árt, ha az ételosztásra is a legjobb szakácsok főznek. 😉
 
Radha-Vallabha Prabhu annyira hiányolta a nagyüzemi főzést, hogy otthoni gasztro-videók készítésébe kezdett. A könnyen és közelről igen jól követhető videókból megtanulhatjátok a házisajt, a körd készítésének rejtelmeit, néhány indiai zöldséges főétel készítésének tudnivalóit és egy tradicionális finomság, a katmir vada receptjét is. Kövessétek a facebook oldalunkat, ahol pár naponta közzétesszük főzős videóit!
 
 
Elsőként a katmír vada készítésének rejtelemeit ajánljuk figyelmetekbe: 
 
Folytatjuk!