Önkéntes házi karantén a világ jólétéért

Admin Hírek, Kiemelt

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének tagjaival az év során számtalan helyen találkozhat az ember. Kínálják könyveiket a parkolókban, az utcákon a járókelőknek, több tízezer turistát fogadnak Krisna-völgyben, a budapesti Lélek Palotájában, és a Govinda Klubban, nyilvános fesztiválokat, rendezvényeket szerveznek gasztronómia, egészséges életmód és keleti bölcseletek témakörben, számos kurzust, tanfolyamot, képzést indítanak az öko életmódról, vegetáriánus főzésről, önmegvalósításról, illetve vidéki táborokat, elvonulásokat szerveznek. A krisnások élete arról szól, hogy mások életminőségét igyekeznek jobbá tenni. Minden érdeklődővel megosztják India ősi tudáskincsét, hogy az életük pozitív irányba változhasson.

A koronavírus okozta pandémiás veszélyhelyzetben azonban átértékelték jelenlétüket a városi forgatagban, ezért a magyar emberek iránti felelősségüket másként igyekeznek kifejezni. Annak tudatában, hogy a személyes érintkezés komoly kockázatot jelent a fertőzés terjedését tekintve, az elkövetkező időszakban az online jelenlétet helyezik előtérbe, a templomi szertartásokat, leckéket, a megszokott klubprogramok előadásait internetes felületeken közvetítik. A hívőknek lelki segélyszolgálatot tartanak fenn. A közösség szerzetesei Budapesten és Krisna-völgyben önkéntes házi karanténba vonultak, amire lelki elvonulásként tekintenek, és fokozott lelki elmélyülésre, meditációs gyakorlatok végzésére használják, hogy a világ jólétéért folytatott imával segítsék elő az emberiség válsághelyzeten való túljutását. Templomaikat bezárták, rendezvényeiket április végéig törölték.

Állampolgári kötelességüknek érzik azonban azt is, hogy az ételosztásaikkal ellátott több ezer főt ne hagyják cserben, és napi betevőjükről továbbra is gondoskodjanak, legyenek azok nagycsaládosok, hajléktalan emberek, kisnyugdíjból élők, vagy munkakeresők. Noha az április elején esedékes, 500 fő részvételét meghaladó nyilvános Blaha Lujza téri csomagosztó segélyakciót a kormányrendeletnek megfelelően lefújták, az Ételt az Életért Szegényélelmezési programjuk mindennapi működését az ilyenkor szokásos fokozott óvintézkedések mellett egészen addig fenntartják, amíg arról egyéb hatósági rendelkezés nem születik.

A Közösség hálás a lakosság egész éves támogatásáért, melyet az adófizetők a jövedelemadó egy százalékának felajánlásával, vagy egyéb adományaikkal tesznek. Remélik, hogy az ország megszokott rendje mielőbb visszaáll, és folytathatják missziós tevékenységeiket mindannyiunk jóléte érdekében.