Vegán almás palacsinta

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Azoknak, akik teljesen áttértek a vegán diétára rengeteg ételből hiányozhat azaz 1-2 dl tej, ami igazán krémessé és süthetővé teszi az édességeket, finomságokat. Kata vegán almásremekműve viszont mindenkinek sikerélmény, laktóérzékenyeknek is.
Hozzávalók:

35 dkg liszt
0,5 csomag vaníliás pudingpor (vegán)
1 csomag vaníliás cukor
2 evk. cukor
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
1 tk. citromlé
4 dl ásványvíz
2.5 dl növényi tej
1/2 dl olaj
2 nagy alma
 
Elkészítés:
A lisztből, vízből, és a pudingporból palacsintatésztát keverünk ki. Szénsavas ásványvízzel kavarjuk ki, a hagyományos palacsinához hasonlóan. A tésztát picit pihentetjük, majd reszeltalmát, cukrot és fahéjat, reszelt citrom héjat adunk hozzá.
Szokásos módon sütjük. fahéjjal vagy fahéjas porcukorral még frissen a sütés után is ízesíthetjük. Lekvárral diótöltelékkel tölthetjük, de magában is isteni csemege.
 
Faludi Kata receptje