1/2 kg liszt
1 csomag szárított élesztő
1 cs. vanílis cukor
reszelt narancs héj
pici só.
1/2 l növényi tej
10 dkg darált dió
1 dl ételolaj
2 dk növényi margarin
1 dl ételolaj
2 dk növényi margarin
A lisztet és más hozzávalókat annyi langyos növényi tejjel dagasztjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, fél liter mennyiséggel nagyjából.
Belecsorgatunk kb. 1 dl étolajat, amivel jól kidagasztjuk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, olvasztott növényi margarinnal vastagon megkenjük és darált diót szórunk rá, nagyon sokat 😉
Föltekerjük, mint a bejglit és éles késsel 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tepsibe rakjuk, megfújjuk cukros vízzel és fél órát még pihintetjük. 220 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a remekművet. Jó étvágyat!