Ez az isteni piskóta nagyon gazdag, laktató, és egészséges összetevőkből áll. Laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Mivel a méztől és az aszalt gyümölcsöktől is épp elég édes, a cukrot akár ki is hagyhatjuk belőle.
Hozzávalók:
– 15 dkg olvasztott kókuszolaj
– 12 dkg cukor
– 15 dkg kókuszreszelék
– 13 dkg darabokra vágott datolya
– 10 dkg mazsola
– 15 dkg darált dió
– 2,5 kk sütőpor
– 20 dkg méz (mézet sem fogyasztó vegánok ezt elhagyhatják)
– 15 dkg barna búzaliszt
– 2 dl kókusztejszín
– némi mandulatej
Elkészítés:
A száraz alkotórészekhez hozzákeverjük a felolvasztott kókuszolajat, a mézet és a kókusztejszínt, és annyi mandulatejet öntünk hozzá, hogy piskótatészta állagú keveréket kapjunk.
A masszát egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.