Fehérmákos wokos szabdzsi

Fodor Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

A fehérmákkal készült ételek az indiai gasztronómia egyik alaphangulatát hozzák a tányéron. Ízletes, pikáns, érdekes. Nem utolsó sorban a férfiak is kedvelik ezeket a zöldséges ételeket.

Hozzávalók:

4 evk zsiradék
1 púpos tk kalonji
1 kk hing
2 hegyes erős paprika
8 szem krumpli
2 cukkini
10 dkg fehérmák (esetleg szezámmag)
2 kk só
1 kk kurkuma

Elkészítés:

Először is elkészítjük a fehérmák pasztát: fűszer darálóval ledaráljuk a mákot, majd kikeverjük a sóval, pici vízzel és a kurkumával. Kicsit hagyjuk állni, hogy megduzzadjon a mák.

Ezalatt elkészítjük a fűszeralapot: egy wokban felmelegítjük a zsiradékot, beletesszük az apróra vágott paprikát, majd fél perc pirítás után a kalonjit és a hinget is. Fél perc elteltével rászórjuk a kockára vágott krumplit, és fedő nélkül pirítjuk egy darabig. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a felvágott cukkinit. Amikor az is félig megfőtt, hozzákeverjük a mákpasztát is, és teljesen puhára főzzük. Ha a cukkíni nem akar üvegesedni, főzhetjük fedő alatt is, de a végén jobbat tesz neki, ha csak kis lángon pároljuk. Mielőtt teljesen elkészül, megsózzuk, és jól összekeverjük. Purival, párolt rizzsel és egy kis csatnival laktató ebédet kapunk.