Hortobágyi húsmentes palacsinta – a tofus csoda

Fodor Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Vendégváró csemegék, italok, Zöldséges főételek, sabjik

A híres Hortobágyi Húsos helyett egy húsmentes, erőszakmentes verzió, amely legalább annyira finom, mint eredeti párja. Manodhara Konyhájából. 

Hozzávalók: 
– kb 280 g finomliszt
– fél marék teljeskiőrlésű liszt
– tej és bubis víz
– egy nagy csipet só,
– 1 ujjnyi étolaj,
ezekből palacsinta tésztát keverünk, majd kisütjük őket.

Ebből a mennyiségből 15 – 16 db lesz egy kisebb serpenyőben sütve.

Míg a palacsinták sülnek, elkeszítjük a tölteléket.
– 1 db étkezési paprika
– 1 kápia paprika 
– 1-2 szem paradicsom (vagy fél kis doboz pelati)
– 50 – 60 g szójagranulátum
– 3 db füstölt tofu (nem baj ha natúrral van vegyesen)
– fűszerek: hing, bors, füstölt paprika, kömény, sóban eltett darált pritamin paprika
(1 nagy doboz tejföl, 100 ml tejszín, növényi verziókban is megfelelő)

A zöldségeket összevágjuk és olivaolajon pirítjuk. Fűszerezzük. Kis vizet adunk hozzá és összefőzzük. Majd turmixoljuk az egészet és kiveszünk belőle 1,5 – 2 decit. A többi folyadékhoz hozzámorzsoljuk a tofukat és sózzuk, ízlés szerint, ez természetesen függ attól, hogy sós vagy natúr tofut használunk-e. Megtöltjük a palancsintákat a tofus zöldséggel. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. A kivett lecsóalaphoz 450 g tejfölt és 100 ml tejszínt adunk és még egy kis sót, a tejes “habarás” végett. Ezzel öntjük le a palacsintákat és összesütjük őket a sütőben. Salátával tálaljuk.

Forrás: Manodhara Konyhája >>