Hortobágyi tofus palacsinta

Admin Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

A vegetáriánus konyha is szeret csipegetni a magyaros ízekből, ez a mostani is például egy hagyományos húsos recepten alapul, ám a húst ezúttal tofuval helyettesítjük. Léteznek más alternatívák is, bátran kísérletezhetünk.
 
Hozzávalók
Palacsintához:
– kb 280 g finomliszt
– fél marék teljeskiőrlésű liszt
– tej és szénsavas víz
– jó csipet só
– kis olaj
 
Töltelékhez:
– 1 db tv paprika
– 1 db kápia paprika
– 1-2 db paradicsom (vagy egy fél kis doboz pelati)
– 50-60 g szójagranulátum
– 3 db füstölt tofu (nem baj, ha natúrral van vegyesen)
– fűszerek: hing, bors, füstölt paprika, kömény, sóban eltett darált pritamin
 
Tetejére:
– 450 g tejföl
– 1 dl tejszín
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit simára keverjük, majd kisütjük őket, 15-16 db lesz belőle egy kisebb serpenyőben sütve.
Míg a palacsinták sülnek, elkészítjük a tölteléket. A zöldségeket összevágjuk és olivaolajon megpirítjuk. Fűszerezzük, majd kis víz hozzáadása után összefőzzük. Ha megfőtt, leturmixoljuk és kiveszünk belőle 1,5-2 decit. A maradékba belemorzsoljuk a tofut és megsózzuk. Megtöltjük a palacsintákat a tofus zöldséggel, és olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket.
A kivett lecsóalapba belekeverjük a tejfölt, sót és a tejszínt, és ezzel leöntjük vele a palacsintákat. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük. Ízlés szerint salátával tálaljuk.
 
Forrás: Manodhara konyhája facebook oldal