1. Torta-alap
500 g langyos vízben 2-3 órával a készítés előtt beáztatott, mag nélküli datolya
1 zacskó kókuszreszelék
100 g aprított natúr mandula
1-2 ek kókuszolaj
2. ”Sajttorta” krém:
200 g natúr kesudió 2-3 órával turmixolás előtt langyos vízben beáztatva
1 konzerv kókusztejszín
1 vaníliarúd
1 fél citrom leve
1 ek kókuszolaj
3. Eperszósz a tetejére:
500 g eper vagy málna (fagyasztott), de legjobb, ha friss
100 g chia mag
1-2 levél friss bazsalikom
pici citrom leve
1. Az előzőleg beáztatott datolyát keverjük össze a kókuszreszelékkel, jól gyúrjuk át, majd szórjuk bele a mandulát, és öntsük bele a kókuszolajat, ettől picit majd megdermed. Ha kész, egy 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele és rakjuk a fagyasztóba, ameddig elkészítjük a kesu krémet.
2. A kesudiót pici vízzel és a konzerv kókusztejszínnel összeturmixoljuk, majd a vaníliát belekaparjuk és belefacsarjuk a citrom levét. Mehet bele a kókuszolaj is. Ha megvan, a picit fagyott datolya-alapra ráöntjük a krémet és visszatesszük a fagyóba.
3. A fagyasztott epret feltesszük főzni, összeturmixoljuk, majd beleöntjük a chia magot és így együtt is “rottyantunk” egyet rajta. Hagyjunk teljesen kihűlni és egy sűrű, lekvárszerű krémet fogunk kapni, amit majd öntsük rá a már megdermedt tortánkra.
És így együtt, ha minden csodás, isteni réteg a helyére került, visszatehetjük a fagyasztónkba. Tálalás előtt 1 órával vegyük ki.
Varázslatos recept, varázslatos ízekkel!
Hare Krisna!
Jó étvágyat!
Gabi indiai vegán és vegetáriánus konyhája
https://www.facebook.com/groups/3027891283921642
https://www.facebook.com/