Egy picit édes, a narancstól kicsit savanykás, és mindezek mellett a kardamom…! Ne haragudjatok, de ezt az érzést nem lehet leírni. Próbáljátok ki, mennyei!
Hozzávalók:
1 ek kókuszzsír
2 dl basmati rizs
4 bögre növényi tej (pl. rizstej)
1 dl növényi tejszín
1 tk őrölt kardamom
2 narancs reszelt héja
barna cukor ízlés szerint
A kókuszzsírt felmelegítjük és beledobjuk az előzőleg jól átmosott basmati rizst. Picit kavargatjuk, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Felöntjük a növényi tejjel, annyival hogy ellepje. Fűszerezzük kardamommal, narancs reszelt héjával. Már most isteni illatok terjengenek… Ha a rizs megpuhult, jöhet bele a cukor, ízlés szerint. Hogy krémesebb legyen, tehetünk bele egy kis növényi tejszínt.
A végén tegyük rá a fedőt és hagyjuk, hogy puhuljon még a rizs.
Ha készen vagyunk, a megmaradt narancsot szeleteljük fel, és mixerbe téve pürésítsük.
Tálalásnál használjunk fagyis kanalat, ezzel gusztusosan tudjuk a tányérra helyezni.
Szórjuk meg reszelt narancshéjjal, és öntsük nyakon a narancspürével.
Hare Krisna!
Jó étvágyat!
@Gabi indiai és vegetáriánus konyhája
https://www.facebook.com/