Wokban sült fűszeres krumpli-zöldborsó szabdzsi

Admin Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Ez a recept a tipikus “mit főzzek, ha nincs itthon semmi” típusú
fogás, hiszen csak egy kis burgonyára és némi fagyasztott zöldborsóra
lesz szükségünk. Gyors az előkészítése és az elkészítése, mégis
ízletes.

Hozzávalók:
2 dl kókuszolaj
2 kk ajwain
3 száraz chili
1 kk asafoetida
7-8 közepes krumpli kockára vágva
30 dkg zöldborsó
2 kk őrölt koriander
1 kk mangópor
1 kk kurkuma
2,5 kk só

Elkészítés:
Egy öntöttvas wokban felhevítjük a kókuszolajat, fontos, hogy forró
legyen, de ne égjen meg. Beleszórjuk az ajwaint, a morzsolt száraz
chilit és az asafoetidát, valamint hozzáadjuk a krumpli kockákat, az
őrölt koriandert, a mangóport, és ha szeretjük a csípőset, akkor itt
lehet még chiliport szórni rá. Jól összekeverjük, és kb. fél órát
sütjük, időnként megkeverve. Időközben a zöldborsót megpároljuk, majd
jól lecsepegtetve azt is hozzákeverjük a krumplihoz. Újabb negyed órát
sütjük, közben keverünk rajta egyet-kettőt. A végén meghintjük a sóval
és a kurkumával, összekeverjük és még pár percig hagyjuk, hogy az ízek
összeérjenek.
Illatos jázmin rizzsel vagy friss ropogós purival tálaljuk.

Jó étvágyat!