Megkezdjük az eperszezont. 🙂
A torta alapja:
0,5 bögre sós földimogyoró
0,5 bögre aszalt datolya (beáztatni előző este)
1 bögre kókuszreszelék
2 ek. kókuszzsír
“Sajtkrém” a közepére:
1,5 bögre sótlan földimogyoró (1 éjszakára beáztatni vízbe)
1,5 bögre kesudió (ezt is be kell áztatni előző este)
1 konzerv kókusztejszín
1 cs. vanília cukor
2 citrom leve
1/2 bögre kókuszzsír
Eperkrém a tetejére:
1 csomag fagyasztott eper (de te választhatsz frisset is)
1-2 evk. útifű maghéj
Ízlés szerint agavé szirup
kevés kókuszzsír
Elkészítés:
Az előző este beáztatott datolyát és a mogyorót egy késes darálóban dolgozzuk össze, majd béleljünk ki sütőpapírral egy 18 cm átmérőjű tortaformát, és nyomkodjuk a tortaforma aljára, később tegyük a mélyhűtőbe pihenni.
A “sajtkrém” hozzávalóit, a kesudiót és a mogyorót ugyanígy először egy késes darálóban összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és egy kis vaníláscukrot.
Krémesre turmixoljuk, egy pici kókuszzsírral fixáljuk a végén.
Az eperkrémet a tetejére turmix géppel jól összedolgozzuk, agavé sziruppal édesítjük, majd útifűmaghéjjal sűrítjük.
Varázslatos, természetes ízkavalkád! Jó étvágyat!
Hare Krisna!
Gabi indiai konyhája