Ehető gyógyolajjal készült ez a mascarpones golyó, aminek fontos szerepe lehet az immunitás megőrzésében. Természetesen sima narancslével is elkészíthetitek ezt a vendégváró csemegét. Azonnal készíthetsz is belőle dupla adagot, de tripla a legkiadósabb. Igazi téli csemege.
Hozzávalók:
50 g porcukor
500 g mascarpone
1 darab narancs (leve)
10 dkg kókuszreszelék
120 g háztartási keksz
2 darab narancs
1-2 csepp vadnarancs esszenciális olaj – elhagyható
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a narancsok reszelt héjával, a porcukorral és a narancslével, majd a legvégén hozzákeverjük a darált kekszet is és hozzáadjuk az ehető(!) gyógyolajat. A masszát legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt diónyi golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe hempergetjük.
Jó étvágyat! Hare Krisna!
Gabi indiai vegán és vegetáriánus konyhája és vegetáriánus konyhája