Vegán datolyás, almás-banános finomság

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Amikor nagyon kívánod az édességet, de nem tudsz elmenni a boltba, akkor használj fel mindent, amit otthon találsz. Ha van egy zacskó zabpelyhed, van almád, banánod és némi kókusztejed, már süthetsz is belőle valami finomat.

Hozzávalók:
• fél csomag finomszemű zabpehely
• pici sütőpor
• 1 cs vaníliás cukor
• 4 db érett banán
• 3 db nagylyukú reszelőn lereszelt alma
• kókusztej, amennyit a massza felvesz, ne legyen túl sűrű
• fahéj ízlés szerint
• 1 jó maroknyi előzőleg vízbe áztatott datolya

A száraz hozzávalókat először jól elkeverjük (zabpehely, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj), majd mehet bele a reszelt alma, a villával összenyomkodott banán, és a datolya, amit picit összevágunk. Majd ezt az egészet kókusztejjel hígítsuk.
Én úgy szeretem, ha sütés után picit puha és “nyers” a közepe, de ha szárazabb sütit szeretnénk, akkor ne tegyünk bele annyi kókusztejet.
Vanília fagyit feltétlenül nyomjunk a tetejére…
 
Facebook csoport: @gabi indiai konyhája