Könnyű krumplis – cukkinis – borsós leveses szabdzsi

Admin Hírek, Kiemelt, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Ez az a fajta szabdzsi alaprecept, amit a felsorolt három zöldségen kívül nyugodt szívvel gazdagíthatunk további színes alapanyagokkal, így a variációk száma végtelenné válik. Jó kísérletezést!
 
Hozzávalók:
– 4 ek olaj
– 1,5 kk római kömény
– 1 kk hing
– zöld erőspaprika
– 6-8 krumpli felkockázva
– 2 kk őrölt koriander
– 1 kk őrölt római kömény
– 3/4 kk kurkuma
– 2,5 kk só
– 1 db cukkini kockára vágva
– 4 dl zöldborsó
 
Elkészítés:
A zsiradékot felmelegítjük egy lábasban és barnára pirítjuk az egész római köményt, illetve illatosra a hinget, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld erőset is. Ha már az is pirult kicsit, mehet rá a sok krumpli, amit dinsztelünk egy ideig. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk az összes maradék por fűszerrel, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a cukkinit és a zöldborsót is, és készre főzzük.
Ahogy a képen is látható, bátran gazdagíthatjuk fantáziánk, vagy a hűtőben fellelhető maradék zöldségdarabok szerint, a megfelelő pillanatban kerülhet bele sárgarépa, kaliforniai paprika, brokkoli- vagy karfiol rózsa, mind-mind új ízeket hoz majd a konyhánkba.