Naponta 1100 adag étellel segíti a menedékhelyeket az Ételt az Életért

Fodor Ételosztás, Hírek, Kiemelt, Sajtópont

Elfogyott a pénz, nem kapnak többé ingyenételt a hajléktalanok – írja az Index. https://index.hu/belfold/2023/04/08/menhely-alapitvany-hajlektalan-etkeztetes-melegetel/

Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-tudatú hívők Közösségének szegényélelmezési programja eddig is részt vett, és bármilyen körülmény ellenére a jövőben is részt fog venni a hazánkban otthon nélkül élő rászorulók ellátásában. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeivel (BMSZKI) 2016 óta vagyunk együttműködésben. Az Ételt az Életért a hét 6 napján eddig is szállított nekik ebédet, napi 600 adagot. A hajléktalanok napi étkeztetésének, ellátásának nehézségeiről a fővárosban az Ételt az Életért is értesült. Alapítványunkat arra kérték, hogy a jövőben emelt adagszámmal segítsük intézményeik, különféle hajléktalanellátók, kórházak és átmeneti otthonok étkeztetését. Így már naponta csak a BMSZKI intézményeinek 892 adag meleg ételt biztosítunk 16 helyszínen, és várhatóan ez az adagszám tovább fog nőni a jövőben, a többi ételosztó programunk működtetése mellett.

Április 1-től, más menhelyekkel és otthonokkal együtt – többek között a cikkben említett Menhely Alapítvány egyik intézményébe – összesen 21 helyszínre, 1120 adag ebédet szállít humanitárius programunk a hétköznapokon, az állandó osztópontok ellátásának biztosítása mellett.

Az Ételt az Életért országosan naponta mintegy 3000 adag ételt oszt szét a rászorulóknak. Budapesten 5 osztópontból 4 kerületi, önkormányzati megállapodás keretében működik, a népligeti osztópont pedig olyan népkonyhaként funkcionál, amelyet azonnal bárki fel tud keresni egyfajta gyorssegélyként, ha ételre van szüksége az életben maradáshoz – szeretettel várjuk. Az ide érkező vendégek meleg ebédet, teát, pékárut és élelmiszermentésből származó gyümölcsöket, zöldségeket kapnak, minden hétköznap délben, a Planetárium régi épülete mellett.

Április 22-én, a Föld napja alkalmából pedig kiemelt tavaszi élelmiszercsomag-osztást is szervezünk, ekkor majd az Almássy téren várjuk a rászoruló időseket és családosokat. Az itt kapott gazdag élelmiszercsomagból hosszabb ideig főzhetnek majd az érkezők. Reméljük, hogy az Ételt az Életért munkájával ezúton is hozzá tudunk járulni a magyar lakosság és társadalom működéséhez és biztonságához.

Az Ételt az Életért munkáját támogatni is lehet. Ha egyetértesz törekvéseinkkel, támogasd munkánkat. Kérünk, hogy gondolj ránk adód 2X1%-ával! 🙂

Adószám: 18095575-1-41 Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Technikai szám: 0389, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Köszönjük!