Szeretetünk mécsesfénye Kārtika varázslatos havában

Admin Filozófia, Hírek, Kiemelt, Programajánló, PROGRAMOK

Október 28-án kezdődik és november 27-ig tart a Kārtika vagy Dāmodara hónap áldásos időszaka, amely különleges jelentőséggel bír a lelki gyakorlók számára. Ez a hónap a szeretet, az odaadás és a lelki elmélyülés ideje, amikor még közelebb kerülhetünk Kṛṣṇához.

A Kārtika hónapban végzett jó cselekedetek, vallásgyakorlatok hatása megsokszorozódik, így érdemes ezekbe még több időt és energiát fektetni nap mint nap. Dāmodara hónapban Kṛṣṇa még inkább figyel ránk, és a Hozzá való közeledés ilyenkor még könnyebb, mint bármikor az év során. Ebben az időszakban minden nap elénekelünk egy tradicionális dalt, a Śrī Dāmodarāṣṭakamot, mely Kṛṣṇa Dāmodara formája és édesanyja, Yaśodā édes kapcsolatát tárja fel Kṛṣṇa egy bájos gyermekkori kedvtelésén keresztül.

Ha ebben a különleges időszakban mécsest gyújtunk és felajánljuk Kṛṣṇa gyermekkori képének, az rendkívül áldásos, és segít a Vele való bensőséges kapcsolatunk ápolásában. Ebben az időszakban érdemes fokozottan gyakorolni a szívből jövő, szeretetteljes ima és mantra-meditáció, valamint az önkéntes szolgálat gyakorlatait is akár a templomban, akár azon kívül.

Csatlakozz hozzánk a Budapesti Haré Krisna Templom esti szertartásain, ahol minden nap közösen emlékezünk a Dāmodara-kedvtelésre a dal éneklésével és láng ajánlásával! A lámpásajánlás és a közös éneklés minden hétköznap 19:30-kor veszi kezdetét, hétvégente pedig 17:30-kor kezdődik a program, hogy azok is csatlakozhassanak, akik kisgyermekkel érkeznek vagy messze laknak a templomtól.

Áldott Dāmodara hónapot kívánunk! Hare Kṛṣṇa!

 

Dāmodara-kedvtelés  dal szöveg >>