Fűszeres indiai spenót

Admin Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

A spenótfőzelékről mindenkinek él a fejében egy felejthetetlen ízélmény, ami egy életre vagy kedvessé, vagy ellenséggé teszi a spenótot az ember számára. Ez viszont itt egy olyan recept, amelyben a fűszerek meglehetősen domináns szerepet töltenek be, olyannyira, hogy a spenótnak egy egészen új arcát fogjuk megismerni általa. Fogyasszuk első fogásként, mert kesernyés ízének köszönhetően kiválóan beindítja majd az emésztésünket.
 
Hozzávalók:
3 kk ghí vagy kókuszvaj
1 kk római kömény
1 kk édeskömény
1 kk kalonji
1 kk lepkeszegmag
2 kk reszelt gyömbér
1/2 zöld erős
fél kg spenótlevél
1 kk só
 
Elkészítés:
Ha friss spenótunk van, akkor alaposan mossuk át és vágjuk apróra a leveleket. Ha mirelit spenóttal szívesebben dolgozunk, akkor válasszunk vagy darabolt spenótot, vagy leveles spenótot, utóbbit azonban kisebbre kell vagdosni. A parajpüré nem ajánlott ehhez a recepthez.
Egy acél lábasban melegítsük fel a zsiradékot, és pirítsuk meg benne a fűszereket. Ha már illatosak, jöhet bele a gyömbér és az apróra vágott zöldpaprika is. Kicsit dinszteljük, majd ráöntjük a spenótot, megsózzuk, és készre főzzük. Ezt onnan tudhatjuk, hogy a spenót színe kissé barnásabb árnyalatú lesz.
Első fogásnak remek, ám főételnek nem igazán tekinthető ez a szabdzsi, érdemes mellé nem csak körettel, hanem egyéb zöldségételekkel is készülni.