1 kókuszkrém konzerv
200 g kókuszreszelék
1 kis doboz màlna, de lehet 2 is
1,5 dl kókuszolaj
ízlés szerint mèz vagy juharszirup
200 g kesudió
1-2 tk. vaníliaaroma
1 lime leve
1 citrom leve
pici víz
liofilizált málna a díszítéshez
Első lépésként a kesudiót beáztatjuk vízbe. A következő, hogy a kókuszreszeléket beleöntjük egy tálba, majd hozzá tesszük a megmosott málnánkat, ízlés szerint ízesítjük mézzel vagy juharsziruppal, és végül hozzáadjuk a kókuszkrémünket.
Én kézzel jól átdolgoztam, összegyúrtam az egészet, majd egy picit vizes tenyérrel golyókat formáztam belőlük. Ameddig elkészítettem a kesudiós masszát, addig a golyók a hűtőben pihentek. A beáztatott kesudiót mixerbe tesszük, ízlés szerint ízesítjük ugyanúgy mint előzőleg, méz vagy juharsziruppal, egy lime-, és egy citrom levét, majd a vaníliaaromát is hozzáöntjük.
Az egészet krémesre turmixoljuk, majd az előzőleg hűtőbe várakozó golyókat kivesszük, és ebbe a masszában megforgatjuk, sütőpapírra rakjuk őket, majd liofilizált málnát és kókuszreszeléket szórunk a tetejére. Pár órát állhat a hűtőben, hogy megdermedjen.
Kiváló nyári frissitő édesség cukot, tej, tojás, és gluténmentesen.
Jó étvágyat!