Hémangi örökérvényű receptje a Vegavarázs oldalról. Nem csak télire… Hozzávalók: 50 dkg szárazbab A babot felengedjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, és puhára főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és megfőzzük. Közben megtisztítjuk, és ledaráljuk a kápiát. A főtt babot és sárgarépát leturmixoljuk. Egy lábosban felmelegítünk 3 ek olajat, beletesszük az asafoetidát és a morzsolt chilit, és ráöntjük a darált kápiát. Nagyjából 15 percig főzzük, hogy elfőjön a leve. Ha megvan, hozzáadjuk a leturmixolt babot és répát, beleöntjük a paradicsomlevet és az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és forrás után nagyjából 8 percig főzzük. Ha elzártuk a lángot, rögtön beletöltjük az előkészített üvegekbe, amiket aztán 10 percre fejtetőre állítunk. Száraz dunsztba tesszük, és 2-3 napig ott hagyjuk. További befőzéses recepteket a Vegavarázs oldalon találsz. |