Zab-hajdina vegán palacsinta őszi napokra

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Egy szuper gluténmentes vegán palacsinta Manodhara konyhájából.

Hozzávalók 10-12 db elkészítéséhez:
150 g hajdinaliszt
150 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
5 g finomliszt (gluténmenteseknek rizsliszt vagy hadinaliszt)
1 db pici alma apróra reszelve
1 evk étolaj
egy pici cukorhelyettesítő, pl. eritrit, sztévia vagy cukor
1 csipet fahéj
annyi növényi tej és szódavíz, hogy a hagyományos palacsinta állagot kapjuk.

 

A palacsinták teflon serpenyőben sültek. Minden palacsinta előtt kikentem picit növényi olajjal a sütőedényt. Vékony, szépen, törés nélkül feltekerhető tészta lett a végeredmény. 

Forrás >>