A népszerű olasz ételhez csupán egy isteni vegán paradicsomos szószra és persze a lasagne lapokra van szükség 🙂
Hozzávalók a szószhoz:
400 ml dobozos aprított paradicsom vagy paradicsom szósz
Fűszerek ízlés szerint:
1 kk só
Kevés őröltbors
2 kk barnacukor
1 kk bazsalikom
1/2 kk oregánó
1/2 szerecsendió
1 nagyobb padlizsán
Olaj a sütéshez
10-15 dkg növényi sajt
10-15 dkg növényi sajt
A paradicsomszószba beletesszük a fűszereket, sót, borsot, cukrot és legalább 20 percig lassú tűzön forraljuk, hogy az ízek szépen összebarátkozzanak. Közben bő olajban kisütjük az előre szeletekre vágott és besózott, borsozott padlizsánt.
Papírtörlőn felitatjuk a maradék olajat róla sütés után. Azok, akik olajmentesebben szeretnének étkezni, egy teflon edényben grillezhetik is.
Tepsiben vagy hőálló tálban kezdjük a lasagne rétegezést, ami előbb szósz, majd tészta és szósz.. középre kerül a sült padlizsán.. majd ismét szósz-tészta-szósz kombinációk következnek. így lesz igazán zamatos az összhatás, a teteje pedig szépre sül.
220 fokos sütőben kezdjük a sütést és az első félórában lefedve, majd 10 percig fedő nélkül sütjük.
Végül növényi sajtot reszelhetünk a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!
Faludi Kata receptje