Mogyorós cukkini-pakora – csemege nyári estékre

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Igazi nyári csemege, amit elkészíthetünk mogyoróval de más magvakkal is, vagy akár magok nélküli verzióban is. Gyorsan elkészül és ideális vendégváró, de könnyű harapnivaló nyári estékre vagy a strandolós piknik-csomagba is…

cukkinopakoraHozzávalók:
15 dkg átszitált csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt,
1,5 kk olvasztott ghí vagy növényi olaj,
1 ek citromlé,
1 csípős zöldpaprika,
1 kk só,
kb. 9 ek hideg víz,
1/4 kk sütőpor,
3 ek finomra vágott mogyoró, vagy más mag
25 dkg cukkini,
ghí vagy étolaj a sütéshez

A lisztet, a zsiradékot, a citromlevet és a finomra vágott zöldpaprikát fokozatosan annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Letakarva 10-15 percre félretesszük, majd habverővel még egyszer megkeverjük. Hozzáadjuk a sütőport és a mogyorót.
A cukkinit megmossuk és 6 mm vastag karikákra vágjuk.

A zsiradékot 180°C-ra melegítjük. 6-8 cukkinikarikát megmártunk a tésztában, beledobjuk a zsiradékba és aranybarnára sütjük. Ugyanígy járunk el a fennmaradó cukkinivel. Minden adag előtt kavarjuk fel a tésztát, hogy a mogyoró nehogy leülepedjen az aljára.