Egy újabb mennyei recept Gabi konyhájából, ami vasárnapi csemegének, de akár szülinapi tortának is tökéletes.
Hozzávalók a tésztához:
500 g kókuszliszt
150 g gluténmentes liszt
1 db konzerv kókusztej
Fél zacskó sütőpor
2 db érettebb banán
Ízlés szerint kókuszreszelék (kb. 100 g)
3 ek barna cukor
Hozzávalók a banánöntethez:
2-3 érett banán
2-3 ek barnacukor
2 dl víz
pici fahéj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (lisztek, sütőpor, kókuszreszelék) majd mehet bele a kókusztej. Ennek inkább a krémszerű, megdermedt tetejét tegyük bele, úgy jobb is ha előtte a hűtőben tároljuk. Jól összegyúrjuk, majd hozzákeverjük az előzőleg villával összetört banánokat. Pici barna cukorral ízesítjük.
Valójában az egészet egy kicsit folyós masszává kell kavarnunk. Ha készen vagyunk, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd összetört étcsoki darabokkal díszítjük a tetejét, ami később jól megolvad majd.
Miközben sül a tortánk, elkészíthetjük a banánszószunkat.
A barnacukrot egy kis edénybe karamellizáljuk meg. Ha kész, a banánokat tegyük bele. Ha nem lesz folyékony, vízzel hígítsuk, kézi botmixerrel mixeljük csomómentesre. Pici fahéjjal ízesíthetjük.
Isteni illatok fognak terjengeni a konyhában. Ha megsült a tortánk kivesszük, és a banánszószunkkal meglocsoljuk a tetejét.
Hare Krisna! Jó étvágyat!