Császármorzsa Krisna-völgyi joghurttal

Fodor Desszertek, Gasztro, Hírek, Receptek

Egy isteni recept még a “nagymama konyhájából” hangulattal. 🙂
 
Hozzávalók: 
3 evk joghurt
1 dl tej
2 evk cukor
10 dkg búzadara
Kicsi só / kurkuma
Ízlés szerint: citromhéj / alkoholmentes rum aroma / mazsola / szeletelt mandula / vanília aroma – bármit ami feldobja és szeretünk ☺️
 
Az egészet össze keverjük és állni hagyjuk legalább 15 percet (hogy a búzadara megdagadjon). Sűrűbb lesz mint egy palacsinta tészta. Palacsinta sütőben érdemes kisütni, vajon, de teflonnal is próbálkozhatunk.
 
Palacsinta sütőben felolvasztunk kis vajat, 1 merőkanál masszát ráteszünk, hagyjuk sülni, majd folyamatosan keverjük, hogy kicsi morzsákra szétessen és mindegyik darab megsüljön.
Tálaláskor porcukrot és lekvárt teszünk rá.

Syamajiu DD