Október 19. Sütőtök Fesztivál

Fodor Család, Életmód, Hírek, Krisna-völgy

Párás őszi reggelek, ragyogó napsütés a szikrázó kék égen, mégis élesen hűvös a levegő. Mi lehet kellemesebb, mint egy kiadós séta Somogy megye egyik legszebb és legkülönlegesebb vidékén – Krisna-völgyben? Közép-Európa legnagyobb ökofalva teljes őszi pompájában várja látogatóit. A botanikus kert vörös, arany – és még számtalan színárnyalatban tobzódó fáin, bokrain megcsillanó harmatcseppek  tükrében  őzek, rókák, fácánok kíváncsi tekintete kíséri utunkat. A tavak vizében az idén utoljára nyíló lótuszvirágok bontogatják kényes szirmaikat. Andalítóan édes a levegő, tele a nyár emlékeivel.

NVD-tök

Különleges meglepetésként, s hagyományainkhoz híven újabb fesztivállal ünnepeljük meg a természet mindig megújuló csodáit. Október  19-én  sütőtök fesztivált rendeznek a Völgyben. A fesztiválon megtekinthető Krisna-völgy biokertészete, a tökkiállítás faragványos remekei, sőt, részt vehetnek tökfaragó versenyünkön is. A gyerekeket kézműves foglalkozás várja – természetesen az alapanyag a TÖK.

Tudta Ön, hogy a sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték?  Napjainkban pedig tudományosan is bebizonyosodott, hogy a sütőtök rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Egészségmegőrző, gyógyító hatása különösen alkalmas a gyulladásos betegségek kezelésére, megfázásos, meghűléses időkben nélkülözhetetlen. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket. A népi gyógyászatban béltisztítóként is használták. Serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében.

kert, sütőtök

És ha még mindez nem elég, rendkívül finom íze van. Éttermünkben megkóstolhatja erre az alkalomra készített ínyencségeinket.

Szeretettel várjuk Krisna-völgybe október 19-én a SÜTŐTÖKFESZTIVÁLRA!