Az emberi élet különlegessége, értelme és célja – vallásközi párbeszéd

Admin Budapest programajánló, Filozófia, Hírek, Kiemelt, Programajánló

Sok szeretettel meghívjuk a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Vallásközi beszélgetés-sorozatának soron következő rendezvényére. A kereszténységet és a vaisnaivmust összehasonlító széria utolsó estjének témája: az emberi létezés célja. Előadóink ezúttal is két kérdéskört járnak körbe: 1. Az emberi létezés különlegessége, értelme és célja 2. Az ember mint közösségi lény társadalmi kötelességei. A beszélgetőpartnerek Szuromi Szabolcs, római katolikus pap, szerzetes, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, egyetemi tanár, a Magyar Kánonjogi Társaság elnöke. A vaisnava oldalt Sivaráma Szvámi Mahárádzsa, vaisnava teológus, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének vezető lelkésze, az ISKCON nemzetközi irányító testületének tagja fogja képviselni. A december 11-én (csütörtök) 18 órakor kezdődő, rendkívül izgalmasnak ígérkező programra minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.

Időpont: December 11. (Csütörtök) 18.00 óra

Helyszín: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Téma: Az emberi létezés célja
Az emberi élet különlegessége, értelme és célja
Az ember mint közösségi lény társadalmi kötelességei
Előadók: Szuromi Szabolcs – Sivaráma Szvámí Mahárádzsa
Szuromi Szabolcs, Római katolikus pap, szerzetes. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, egyetemi tanár. A Magyar Kánonjogi Társaság elnöke.
Sivaráma Szvámí Mahárádzsa, vaisnava teológus, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének vezető lelkésze. Jelenleg az ISKCON nemzetközi irányító testületének (GBC) tagja. 
Moderátor: Sonkoly Gábor [Rádhánátha Dásza], a történelemtudomány kandidátusa, az ELTE BTK Nemzetközi dékánhelyettese, egyetemi docens, az “Atelier” Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszék és Doktori Program vezetője.
Mindenkit szeretettel várunk, a program ingyenes!