Május 16.: Krisnás csapat az európai TeSzedd! akcióban

Admin Budapest programajánló, Hírek, Öko, Programajánló, Sajtópont

Egyházunk a “Környezetvédelem Éve” égisze alatt május 16-án csatlakozik az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért nemzetközi hulladékgyűjtési akcióhoz.

A TeSzedd! egy nemzetközi civil környezetvédelmi megmozdulás, mely évente több tízezer résztvevőt mozdít ki a szabadba Európa-szerte, hogy megtisztítsák a környezetüket az év során összegyűlt hulladéktól. Az ötödik ilyen akció idén május 15-17. között esedékes.

A budapesti Krisna-hívők május 16., szombatra regisztrálták csapatukat. Aki szeretne csatlakozni a jelentkezőkhöz, az jöjjön 9:30-ra a csillaghegyi Királyok útja – Mátyás király út sarkán található Római Teniszakadémia elé. Ha összegyűltünk, ebben a magasságban a Duna-parton kezdjük meg a szemétszedést. A hulladékgyűjtéshez az akció szervezői biztosítanak eszközöket a csapatkapitánynak, de aki aggódik a higiénia miatt, az természetesen hozhat magának néhány gumikesztyűt, kézfertőtlenítő gélt. Az egyéb kiegészítő eszközöket illetően sincsenek korlátok, lehet hozni botot, pálcát, csipeszt, amitől jobban megy a munka. A megtisztítandó terület nagyságára vonatkozóan nincs semmilyen elvárás a jelentkezők felé, ezért mi időben szabtuk meg a korlátot, hogy egy közös ebédre is sor kerülhessen.

A lelkes csapatot egy szerény ebéddel várjuk majd a budapesti templomban 12 órától, ezért fontos, hogy május 13-ig előzetesen jelentkezzetek a csapatkapitánynál, Tóth Sándornál a +36 30 955 6455-ös telefonszámon.

Az akcióhoz csatlakozó középiskolások a részvételükkel növelhetik az iskolai közösségi szolgálat keretében letöltött kötelező óraszámukat.

Az akció célja, hogy kifejezzük: érdemes a környezettudatosságot a saját házunk táján kezdeni. Ha pedig már figyelünk szoros környezetünkre – és ezt mindenki megteszi – egy tisztább, rendezettebb világban élhetünk, és csökkenthetjük a városokra jellemző nagymértékű környezetterhelést. Az egész vízpartot biztosan nem tudjuk megtisztítani néhány óra alatt, de lokálisan jó eredményeket érhetünk el. A jelenlétünkkel egyben szeretnénk példát is mutatni másoknak.

Bővebb információt az akcióról itt találsz: http://szelektalok.hu/teszedd/

Várjuk jelentkezésed!

teszedd_plakat