A romok alatt kutatnak élelem után a túlélők Nepálban

Admin Ételosztás, Hírek, Sajtópont

Egyre több falura és városra terjed ki a segélyprogram. Május 10-ig összesen 90 000 adag ételt osztottak szét a nepáli Krisna-hívők, míg 400 család egyéb támogatásban részesült. Közben május 12-én, kedden újabb kritikus, 7,3-es erősségű földrengés rázta meg Nepált.

A Nepált sújtó földrengés óta naponta biztosít meleg ételt a helyi Krisna-hívők Ételt az Életért Programja. A főváros mellett eddig már számos távolabb fekvő településre is eljutottak, mint pl. Majuwa, Ramkot, Tudikhel és Salyantar. Ezekben a falvakban az utak még mindig nincsenek lebetonozva, és az ellátás olyan hiányos, hogy az emberek azóta is a romok közül próbálnak előkaparni maguknak némi ennivalót. Nagyon örülnek minden tál ételnek. Dhading környékére és Gorkhába is több tonna gabonát küldtek a bajba jutottaknak.

“Ma a Dulal nevű faluban jártunk, ami a központunktól 20 kilométerre fekszik. Kiosztottunk 100 takarót, 250 kg rizst, 50 nagy zsák lisztet és a gyerekeknek 300 csomag kekszet – amiket mi magunk is adományként kaptunk. Sajnos a rossz idő miatt ma máshová nem tudtunk elmenni.” – közölte Visvajit Vrajesa das, aki a program helyi koordinátora.

Május 10-ig összesen 90 000 adag ételt osztottak szét a nepáli Krisna-hívők, míg 400 család egyéb támogatásban részesült. A rossz útviszonyok ellenére mintegy 2400 kg rizst, mungóbabot, takarókat, és ruházatot küldtek eddig szét egy teherautóval távolabb fekvő városokba. “A segélyben részesült családok kritikus állapotban voltak. A házaik összedőltek, az emberek éheztek.” – számolt be Visvajit Vrajesa prabhu. “Adtunk nekik takarókat és ott helyben főztünk egy kiadós vacsorát.”

Az ételosztók a Thapapatiban és a Nuwakotban található kórház kórtermeibe is vittek meleg ételt vagy élelmiszer alapanyagot a földrengés áldozatai számára. “Nuwakot Katmandutól 22 kilométerre található. Mivel egyelőre azon a környéken egyetlen jótékonysági szervezet sem járt a katasztrófa óta, az emberek végtelen hálásak a segítségünkért.” – mondta Visvajit Vrjaesa das.

Természetesen a szerzetesek munkájának szerves részét képezi, hogy ne csak az emberek testi igényeiről gondoskodjanak a személyes találkozás során, hanem enyhítsék lelki sérelmeiket is.

Az MKTHK pénzadományok eljuttatásával támogatja a helyi Krisna-hívők ételosztó munkáját, az egészségügyi ellátást és a mentési munkálatokat is. Arra kérnek minden hívő embert, hogy imádkozzanak a nepáliakért, hiszen még mindig veszély fenyegeti az ott élőket!

Segélyakciónkat ezen a számlaszámon keresztül támogathatja:
KHB 10201006 – 50280757 – 00000000 számlaszámán keresztül, “Nepál” megjegyzéssel (számlatulajdonos MKTHK). Köszönjük!