Mangó lasszi

Raghava Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Igazi kánikulaital, ami a joghurtnak köszönhetően rendkívül hűsítően hat a szervezetünkre. Este már ne igyuk, mert az érzékenyebbek meg is tudnak fázni tőle. Vegán változata azonban bármikor fogyasztható.

Hozzávalók:
1 bögre cukor
1 bögre gyümölcspép (eper, sárgabarack, szeder, stb.), esetünkben mangópüré
2 bögre natúr joghurt vagy kókuszjoghurt
3 bögre víz (lehet jeges víz is)
kupaknyi rózsavíz (elhagyható)

Elkészítés:
Tegyük egy edénybe a cukrot, öntsük rá a joghurtot és addig kevergessük, míg a a cukor fel nem oldódik, azaz az egész üveges nem lesz, és a joghurt nyúlóssá nem válik a sok cukortól.
Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspürét, és keverjük el. Higítsuk fel az egészet jeges vízzel, és bolondítsuk meg a rózsavízzel, ha igazi mennyei élvezetre vágyunk.
Ízlés szerint készíthetjük hígabbra, vagy sűrűbbre, ki hogy szereti.