Bár ránézésre egy snickers torta és valószínűleg mogyoróval ez a hatás érhető el, valójában egy őszi sütőtökös csoda. Ne gondoljátok, hogy csak sütőben sütve lehet felhasználni a sütőtököt. Imádjuk a szezonális recepteket, hiszen ami adott évszakban a közelben terem, annak a fogyasztása mindig a legjobb a Földnek is.
A torta alapja:
2 ek. kókuszolaj
Krém:
2 csomag natúr kesudió
2 konzerv kokusztejszín
1/4 cs. mézeskalács fűszerkeverék
pici fahéj
ízlés szerint mehet bele sütőtök, ki mennyire szereti tökösen
Égetett cukor, karamell a tetejére:
8-10 ek barna cukor
növényi vaj
Tehát vegyünk egy jókora sütőtököt. Tegyük be 180 fokra a sütőbe sülni.
Ezután a datolyánkat leszűrjük, majd krémes állagúra turmixoljuk. Nem baj, ha maradnak benne pici darabok. Ha megvagyunk vele, beleszórjuk a kókuszreszeléket és szépen a tortaformánk aljára nyomkodjuk, majd betesszük a fagyasztónkba egy kis időre hűlni, kb. 10-15 percre.
A következő fázis, hogy elkészítjük a torta krémjét. Az előzőleg beáztatott kesudiót a kókusztejszínnel jól pürésítjük a mixerünkben, megszórjuk pici mézeskalács fűszerkeverékkel, pici fahéjjal, majd beledobjuk a sütőtökünket és együtt jó krémesre turmixoljuk. Ha megvan, kivesszük a fagyóból a datolyás alapunkat és ráöntjük ezt az isteni, krémes masszánkat.
Jó étvágyat!
Hare Krisna!