Indiai lángos magyar módra

Admin Gasztro, Hírek, Kenyérfélék, lepények, Kiemelt, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Egy kis “magyaros-indiai” sajtos-tejfölös naan, vagy kinek, hogy tetszik lángos-lepény gabonakolbásszal.

Hozzàvalók:
500 g liszt + 500 g teljes kiőrlésű liszt
5 dkg por élesztő, de lehet sima is
4+2 teáskanál cukor
2-4 teáskanál só, ízlés szerint
1/2 teáskanál sütőpor
2 dl natúr joghurt
6 evőkanál (olíva)olaj
100+450 ml víz
Kb. 10 dkg vaj (kenéshez)

A poros hozzávalókat beleteszem a kevert liszt közepébe. Külön kikeverem a joghurtot a cukorral és az olívaolajjal, ezután beleöntöm a liszt közepébe és jól átgyúrom. A langyos vizet hozzáöntöm, majd jól átdolgozom ismét. Mikor kész, cipót formálok belőle, pici olajjal megkenem a tetejét, és 1 órát hagyom állni zárt, (jó ha van “keltető” edény) meleg helyen. 1 óra múlva kiveszem és jól átgyúrom. Kis labdákat formálok belőlük, és kinyújtom őket körülbelül tenyérnyi nagyságúra. Kevés zsiradékon megsütöm. Fedőt teszek rá, picit fel kell púposodjon, de vigyázat, mert hamar megéghet. Mindeközben vajat melegitek, és miután megsült megkenem mindkét oldalát. Végül vegaföllel és vegasajttal ízesítem, de mehet bármilyen sajt rá, akár füstölt is. Ha még szeretnéd turbózni, füstölt-csípős gabonakolbászt pirits meg pici kókuszzsíron, és ha kihűlt, morzsold rá a lepényedre. Isteni finom!

Hare Krisna! Jó étvágyat!

@Gabi indiai vegán és vegetáriánus konyhája