Megdöbbenéssel értesültünk a párizsi merényletekről

Admin Hírek, Hivatalos állásfoglalások, Kiemelt, Sajtópont, Vallásközi - Cikkek, szemelvények

Együttérzésünket fejezzük ki mindazokért az ártatlan emberekért, akik a hétvégi párizsi merényletek során megsebesültek, vagy elveszítették családtagjaikat, szeretteiket, illetve minden francia ember, és minden terrort átélt embertársunk iránt.

Az önkényes erőszak és az Isten nevében történő vérontás emberiségellenes tett, és ellenkezik Isten törvényeivel. Egyházunk elítéli az erőszak minden formáját, melynek eredménye az emberiség megosztása. Mélységesen elszomorítónak tartjuk, amikor a vallást úgy ferdítik el, hogy az a “kitekert megértés szerint” legalizálja az erőszak bármilyen formáját is. Elutasítjuk a vallás nevében elkövetett bűntetteket, hiszen azt ellentétesnek véljük Isten végletekig kegyes természetével és békét, szeretetet hirdető tanításaival! Meggyőződésünk, hogy a vallások tevékenységének közös célja, hogy az embereket – egymás különbözőségeinek tiszteletben tartásával – közelebb vigye Istenhez és ezáltal a végső jóhoz.

Közösségünk a jövőben is azon munkálkodik, hogy megteremtse a harmóniát és békét, legelőször is az emberek szívében, majd ezáltal széles társadalmunkban és imádkozunk e borzalmas kríziseket átélt embertársainkért.