Július 16-18.: A legérdekesebb programhelyszínek a Krisna-völgyi Búcsúban (Programfüzettel)

Admin Hírek, Krisna-völgy, Sajtópont

Részletes programfüzetünket itt tekintheted meg >>

A fesztiválsátorban napközben többek között lesznek előadások, zenei-, tánc- és gyermekműsorok, Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertje.

Az iskola, vagy ahogyan mi hívjuk: a Gurukula idén sok új izgalmas programmal várja a gyermekeket. A Gurukula Szigeten a Búcsú mindhárom napján állandó kézműves
foglalkozásokkal, a gyerekeink által készített csecsebecsék boltjával, dekopázsolással, levendulacsokor készítéssel várjuk a gyerekeket.

Júliustól eladóvá válik Krisna-völgy – olvasd el a témában legfrissebb hírünket! >>

Az iskolás szépségszigetünkön lesz hennázási lehetőség, beöltöztetés, arcfestés, hajfonás a gyermekek részére.

Óránkénti körbevezetést indítunk, ahol bemutatjuk iskolánkat az érdeklődőknek, lehetőséget biztosítunk egy védikus tanórán való részvételre, illetve színes bemutatók sorával várjuk vendégeinket: judo, jóga, zöld háztartási praktikák kicsiknek, zenei, pantomim és bűvészbemutatókkal, valamint az idei év különlegességünkkel: a caturanga bajnoksággal.

A caturanga a sakk őse, mely Indiából ered, egyszerűen elsajátítható de annál izgalmasabb játék. Várjuk a vállalkozó kedvű gyermekeket a bajnokságra!

A tradicionális indiai védikus esküvő a 3 napos Búcsú egyik leglátogatottabb programja. A védikus kultúrában sok apró részletre figyelnek a tartós és jó házasság érdekében. És mik ezek a részletek? Megtudhatjátok szombaton és vasárnap, 12:00-kor a színpad sátorban!

A Bölcsesség völgy egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.

 

A Szépség völgy száriba öltözhetsz, indiai ékszereket próbálhatsz, és mindenképpen fotón is örökítsd meg, hogy néznél ki indiai hercegnőként Elfáradtál a jövés-menésben, és nem bírja már a derekad az újonnan vásárolt ajándékok cipelését? Vár a pihenő liget.

A mantra meditációs ösvény is igazi feltöltődést, relaxációt ígér, na meg egy oklevelet, ha végigjárod az ösvényt.

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes szabadtéri étteremsátor és a tehenészet előtt egy büfé várja az ínyenceket a Krisnás konyha ízletes vegán remekeivel.

Újdonság: Online is rendelhetsz és fizethetsz az étteremsátorban, sorban állás nélkül.
Az oldalon megtalálhatod az összetevőket, fotót az ételről illetve az allergének listáját is.

 

Az indiai Szentély/Mandír a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések,
kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetnek majd el, a könyveink között pedig megtalálhatod a védikus irodalom remekeit.

Biokertészetbe is ellátogathatsz, ide egész nap indulnak szakvezetések.

 

Általános iskolánkba is bepillanthatsz, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy Krisna-hívő kisdiák napja az iskolában! Tanárok tartanak bemutatókat az itteni oktatási módszerekről, gyerekeknek pedig egész napos kézműves foglalkozáokat rendezünk.

A vásársoron Krisna-völgyi termékeink, indiai ajándéktárgyak, füstölők, ruhák, vegyszermentes kozmetikumok és tisztítószerek, ékszerek, ásványok, és sok minden más
érdekesség vár.

 

A Tehenészet élmény lehet kicsik és nagyok számára is. Megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású
mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel mind-mind felejthetetlen élményt ígér.

A rendezvény területét kisvasúttal, vagy ökrös szekérrel is bejárhatod.
Hozz magaddal kulacsot, üveget, amit majd újra tölthetsz a Búcsú számos pontján ingyenesen szódavízzel!

Kérünk, hogy ne felejtsd otthon a védettségi igazolványod, mert ezt a szabályt nekünk is be kell tartanunk! Várunk július 16-18. között a Búcsúban!

Köszönjük szépen.