Almás kekszes golyók csokiöntettel, pirított mandulával

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Eléggé hétvége van már ahhoz, hogy egy kis vendégváró édességre vágyjunk. 😉 Egy gyors, télen is egyszerű nasit hoztunk nektek Gabi indiai konyhájából. Nincs főzögetés, 15 perc alatt kész, ha gyorsan kellene valami pl. a gyerekek farsangi bulijára…

Recept 10-12 főre
-> 8-9 alma
-> keksz 2-3 zacskó (gluténmentes és cukormentes verzióban is el lehet készíteni)
-> ízlés szerint fahéj (jó sok😊)
-> porcukor vagy természetes cukorpótló (ízlés szerint)
-> pici gyömbér reszelve
-> 1 citrom reszelt héja, pici leve
-> 2 tk. kókuszreszelék
-> 1 kk útifű maghéj
-> étcsokoládé (gőz felett megolvasztani)
-> szeletelt mandula (törve, pirítva)

Egy nagyobb edénybe lereszeljük az almákat, érdemes a nagy lukú felén. A kekszet kezünkkel apróra összetördeljük, nem baj ha maradnak benne nagyobb darabok. Mehet bele a fahéj, a gyömbér, pici kókusz, ízlés szerint porcukor, citrom reszelt héja, pici leve.
Mindezt jól összegyúrjuk, ha nem áll össze, útifű maghéjjal “sűrítjük”. De vigyázzunk vele, nem kell sok belőle, annyit tegyünk hozzá, hogy jól formázható golyókat tudjunk készíteni belőle. Ha kész, mehet a hűtőbe….😊

Tetejét olvasztott étcsokival és tört, pirított mandulával díszítjük. Gyors vendégváró csemege.

Hare Krisna!
Jó étvágyat!
🌺Gabi indiai konyhája🌺